Erland Loso (57) er ansatt som ny avdelingsdirektør for operasjon- og logistikk i Norsk Polarinstitutt. Loso kommer fra stillingen som direktør for Tromsøbolig KF i Tromsø kommune.

Slike muligheter kommer svært sjelden, og jeg kunne ikke la være når anledningen først bød seg, sier den nytilsatte direktøren. Oppgaven som avdelingsdirektør for operasjon- og logistikk i Norsk Polarinstitutt passer også godt til mine interesser innen naturvitenskap, sier Loso.

Operasjon- og logistikkavdelingen i Norsk Polarinstitutt tilrettelegger blant annet for forskningsstøtte i forbindelse med feltoperasjoner, drift av forskningsstasjoner og skip, samt utstyr og sikkerhet i polare strøk. Store avstander og tøft polart klima stiller store krav til forskning og øvrige aktiviteter i Arktis og Antarktis.

Erland Loso tiltrer stillingen som direktør for Operasjon og logistikk i februar neste år. Foto: Pål Jakobsen / Norsk Polarinstitutt 

Den nye avdelingsdirektøren ser frem til å ta fatt på oppdraget.

Med bakgrunn fra operativ tjeneste i forsvaret, utdanning fra Luftkrigsskolen, samt 11 år som avdelingsdirektør for bygg og eiendom ved UiT Norges arktiske universitet, er jeg godt rustet til stillingen, sier Loso.

Den nye avdelingsdirektøren overtar etter John Guldahl som tidligere denne måneden ble tilsatt som prosjektsjef for nye Troll forskningsstasjon i Antarktis. Norsk Polarinstitutts direktør, Camilla Brekke, er svært fornøyd med nyansettelsen.

Erland Loso er en erfaren leder med en svært relevant bakgrunn for stillingen som avdelingsdirektør for operasjon- og logistikk ved Norsk Polarinstitutt. Med Erland Loso som avdelingsdirektør, får vi en leder med et stort engasjement for vårt oppdrag i polarområdene, i både Arktis og Antarktis. Jeg er også svært glad for at Loso blir en del av direktørens ledergruppe, og jeg ser frem til til å arbeide sammen med ham, sier Brekke.

Den nye avdelingsdirektøren tiltrer stillingen 1. februar.

Kontaktinformasjon:

Camilla Brekke, direktør Norsk Polarinstitutt: 915 88 660

Erland Loso: 905 47 471